top of page

Mikkelissä tekemistä on tarjolla kaikkina vuodenaikoina - jokaiseen makuun ja kaikenikäisille.

Pintaraapaisuna lueteltuna Mikkelissä on tarjolla liigakiekkoa, konsertteja ja ruokatapahtumia. Voit harrastaa monenlaisia ulko– ja sisäliikuntalajeja. Täältä löytyy BMX-rata, beach volley- ja koripallokenttiä, hiekka- ja keinonurmikenttiä, museoita, uimahalleja sekä laajat ulkoilualueet ja -reitit. Mikkelin alueen laavu- ja kotakoosteesta löytyy varmasti retkipaikkoja jokaiseen makuun. Saimaa tarjoaa elämyksiä ja monenlaisia harrastusmahdollisuuksia, kuten Saimaan retkisatamat veneilyyn.  Talvista ulkoilunälkää täyttävät Tornimäen laskettelukeskuksen lisäksi lukuisat hiihtoladut ja luistelukentät.

MP-JäPS_ (12).jpg

Urski ja Hännin kenttä

Kaupungin keskustassa sijaitseva Urheilupuisto on kaunis ja monipuolinen urheilu- ja lähiliikuntapaikka. Kesäisin pääset kannustamaan mm. Mikkelin Kilpaveikkojen urheilijoita sekä Kissojen ja MP:n jalkapalloilijoita.


Myös Hänninkenttä sijaitsee keskellä kaupunkia. Keinonurmikentällä pelataan kesällä jalkapalloa ja talvisin jääpalloa tekojäällä. 

Hänskissä eli Hänninhaudassa voi seurata Kamppareiden jääpallomenestystä

Kulttuuri

Vapaa-aikaa voi viettää myös kulttuurin parissa. Mikkelin kulttuuripalvelut järjestää kulttuuritoimintaa, tilaisuuksia, esityksiä, konsertteja ja työpajoja eri ikäisille kuntalaisille. Esimerkkeinä suositut Hulivilikarnevaalit ja Museoiden yö.

Hulivili2021_Kirjasto_Telttaretki_kuva_Pihla_Liukkonen_kontrastia-14.jpg
DJI_0251.jpg

Erinomaisesta akustiikastaan tunnetussa Konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa järjestetään monenlaisia tapahtumia ja konsertteja.

Esimerkkinä vuosittainen Mikkelin Musiikkijuhlat, joka on yksi klassisen musiikin merkkitapahtumista.

Mikaeli on myös Mikkelin kaupunginorkesterin kotipesä. Kyseessä on Suomen vanhin

yhtäjaksoisesti toiminut jousiorkesteri.

Mikkelissä on paljon historiaa ja museoita. Suomen itsenäisyyden ajan sodissa puolustusvoimien päämaja on aina sijainnut Mikkelissä, siksi Mikkeliä kutsutaankin usein päämajakaupungiksi. Interaktiivinen matkailu- ja tietokeskus Sodan ja rauhan keskus Muisti sekä Päämajamuseo sijaitsevat rakennuksessa, josta marsalkka Mannerheim johti talvi- ja jatkosotia.

Sodan ja rauhan keskus Muistin vieressä sijaitsee Naisvuoren kallion sisään louhittu Viestikeskus Lokki, josta kaikki päämajan viestiliikenne kulki jatkosodan aikana. Naisvuori onkin todellinen Mikkelin monitoimivuori, sillä sen sisällä on myös arkistolaitoksen tiloja ja uimahalli.
Ja päällä on Mikkelin maamerkki, Naisvuoren torni sekä kesäteatteri.

Mikkeli_6-10-2021_J_Vaahtera_fullres-38.jpg
TNP2018_kuva_Pihla_Liukkonen_BG-3.jpg

Teatteri ja elokuvat

Teatteria ja elokuvia onkin aina tarjolla.

Tiesitkö, että Mikkelin kaupunki on edelläkävijä, sillä kaupunki lähti ennakkoluulottomasti mukaan Euroopan ensimmäisen supersankarielokuvan Rendelin luomiseen ja on elokuvan virallinen tuottaja!

Elokuvan tapahtumaympäristö on fiktiivinen, mutta tunnistettava Mikkeli.

Mikkelin Teatteri

Elokuvateatterit

Mikkelin kansalaisopistossa on laaja kattaus vapaa-ajan harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia.

Mikkelin musiikkiopisto järjestää soitonopetusta lapsille ja nuorille, lisäksi toimintaan kuuluvat erilaiset kuorot ja orkesterit sekä musiikkileikkikoulu

orkesteri.jpg
DJI_0241.jpg

Puutarhojen ystäville Mikkelipuisto on ainutlaatuinen mallipuutarha-alue, joka on aina auki ja sinne on vapaa pääsy. Puisto on myös oiva piknikpaikka ja sieltä voi vuokrata soutuveneen. Rannasta pääsee myös suppailemaan.

Mikkelissä järjestetään paljon erilaisia tapahtumia ympäri vuoden, kuten St Michel –ravit, Saimaan ympäriajot sekä Mikkelin klassikot, joihin kuuluvat Mikkeli-juoksu, Luonteripyöräily ja Savonia-hiihto. Lastenmielistet viettävät kesäpäivää Visulahdessa ja hellepäivää vilvoitellaan lukuisilla uimarannoilla. Kesäajan ulkopuolella suosittuja tapahtumia on muun muassa Työväen näyttämöpäivät tammikuussa.

StMichel_0008.jpg
20220722-_DSC8591.jpg

Lisää tapahtumia, nähtävää ja koettavaa löydät MikkeliNyt – ja VisitMikkeli -sivuilta!

bottom of page