top of page

Työ ja yrittäjyys

Mikkeli seutuineen on yksi Suomen yrittäjävaltaisimmista seuduista väestön määrään suhteutettuna. Meillä on paljon pieniä ja keskisuuria yrityksiä, mutta myös isoja, kansainvälisiä työllistäjiä.


Työllistyminen ja työnhaku käy itsessään työstä, se vaatii valtavasti aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta. Onneksi työnhakuun on saatavilla paljon hyviä vinkkejä.
Mikkelin seudun yritys- ja palveluhakemistosta voit hakea Mikkelin seudulla toimivia yrityksiä sanahaulla ja toimialoittain.

Mikkeli ja seutu tunnetaan vahvasta mökkikannastaan ja on monille juuri SE vapaa-ajan paratiisi, jonne suunnataan loma-aikoina. Kausityö lisääkin työpaikkojen määrää etenkin kesäisin. Voisiko etätyö Mikkelin seudulla olla vaihtoehto?

karage_ryhmakuva.jpg

Yrittäjyys

Jos yrittäjyys on Se sinun juttusi, tukea ja apua on saatavilla, olit sitten aloittava tai jo konkariyrittäjä.

Maksutonta yrittäjäneuvontaa yrityksen perustamiseen

tai ostamiseen saat Mikkelin Seudun Uusyrityskeskuksesta.

Apua yrityskauppaan saat myös Etelä-Savon Omistajanvaihdosneuvonnasta, joka palvelee sekä yritystoiminnasta luopuvia yrittäjiä että yrittäjäksi aikovia tarjoamalla toimivan yrityksen ostamista vaihtoehtona

kokonaan uuden yrityksen perustamiselle.

Palvelussa on mukana Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei Oy.


MikseiMikkelin asiantuntijat auttavat yrityksiä sijoittumaan, löytämään työvoimaa, kehittämään liiketoimintaansa sekä luomaan kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja. Apua on saatavilla yrityksen kaikissa kehitysvaiheissa ja tarjolla on PK-yrityksille suunnattu hankinta-asiamiespalvelu sekä Mikkelin kaupungin ja kaupunkikonsernin hankintatoimen kehittämis- ja tukipalvelut.

Tontti- ja toimitilahausta löydät seudun yritystontit ja toimitilat. Toimitiloja voi kysyä myös Kiinteistökehitys Naistinki Oy:ltä, joka on Mikkelin kaupungin omistama, toimitiloihin erikoistunut yhtiö. Yhteisöllisiä työtiloja on tarjolla Mikkelin keskustassa HUB Otonkulmassa.

Luonnonvarat, luontoarvot, teknologiaosaaminen sekä vesi, metsä, ruoka ja matkailu tarjoavat alueella toimiville ja tänne sijoittumista suunnitteleville yrityksille erinomaisen toimintamahdollisuuden.

Tervetuloa Mikkeliin!

toriherkut_MikkeliDoku2019__kuva_PihlaLiukkonen_Kontrastia-21.jpg
bottom of page