top of page

Työnhaun artikkelit

Ansioluettelo.jpg

Ansioluettelo herättää työnantajan kiinnostuksen

Ansioluettelo eli CV on jokaisen työnhakijan perustyökalu. Onnistunut työnhaku lähtee siitä, että osaat kertoa kiinnostavalla tavalla koulutuksen ja työhistorian lisäksi omasta osaamisestasi ja muista taidoistasi. Tässä sinulle muutama vinkki sekä linkit ansioluettelosi laatimiseen tai päivittämiseen.

Miksi sinä tarvitset ansioluettelon?

Älä aliarvioi ansioluettelon merkitystä työnhaussa. Lähtötilanne on yleensä se, että työnantaja ei tunne sinua. Jos haet avoinna olevaa työpaikkaa, et suinkaan ole ainoa työnhakija. Ansioluettelon avulla teet vaikutuksen ja erotut muista työnhakijoista. Panosta siis sen laatimiseen aikaa ja ajatusta.

Millainen on hyvä ansioluettelo?

Hyvä ansioluettelo on informatiivinen, tarkkaan harkittu ja teknisesti hyvin aseteltu. Se herättää työnantajan mielenkiinnon heti ensi vilkaisusta lähtien ja houkuttelee lukemaan koko CV:n loppuun saakka. Miten tämä temppu tehdään?

Ansioluetteloon kootaan perinteisesti ne faktat koulutuksista ja työkokemuksista, jotka löytyvät tarkemmin todistuksista. Moni työnhakija pitäytyy vain näihin tietoihin ja kuvittelee tehneensä hyvän CV:n. Työnantaja ei kuitenkaan innostu pelkistä luetteloista ja siitä mitä olet opiskellut tai tehnyt. Hän on kiinnostunut ennen kaikkea siitä, mitä olet saanut edellisissä työsuhteissa aikaan, mitä osaat ja millaisella asenteella olet liikkeellä. Näiden asioiden pohtiminen voi tuntua työläältä, mutta se kannattaa. Kokoa niistä tiivistelmä tai profiili, joka herättää työnantajan kiinnostuksen ja jonka sijoitat heti ansioluettelon alkuun.

Vinkkejä ansioluettelon laatimiseen löydät esimerkiksi täältä tai täältä tai täältä.  Jos haluat perusluettelon lisäksi panostaa CV:n ulkoasuun, katso mallia vaikka täältä. Muista kuitenkin, että koristeellinen ulkoasu ei korvaa huolella mietittyä sisältöä. Jos sinulla ei ole vielä kertynyt työkokemusta ja mietit, mitä voisit kirjoittaa ansioluetteloon, katso neuvoa täältä ja täältä.  

Tarkista lopuksi kieliasu. Yksi kirjoitusvirhe on helppo antaa anteeksi; monta virhettä saa ansioluettelosi päätymään roskakoriin. Pomppiva ulkoasu karkottaa myös työnantajan. Muunna Wordissa oleva ansioluettelosi lopuksi PDF-muotoon, niin asettelu pysyy paikallaan.

Viimeistellään yhdessä ansioluettelosi priimakuntoon!

Ota sähköinen ansioluettelosi mukaan RekryON-tapahtumaan ja aloita tapahtuma Jobittilasta. Sieltä saat neuvoja ja konkreettista apua CV:n viilaamiseen. Paikalla on myös ammattivalokuvaaja Anna-Katri Hänninen, joka ottaa maksutta sinusta edustavan valokuvan ansioluettelosi täydentämiseksi. Asiantuntijamme auttavat kuvan liittämisessä. Homman kruunaa väritulosteet, joiden kanssa on hyvä lähteä kohtaamaan sinua kiinnostavat työnantajat.

bottom of page